skip to Main Content
EDUCATION AND KNOWLEDGE

I Biotekbyen Kalundborg finder du et spirende uddannelsesmiljø. Vi opdyrker fremtidens talenter lokalt i nært samspil med byens verdensklasse-industri. Uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne arbejder tæt sammen for hele tiden at matche virksomhedernes efterspørgsel med byens uddannelser. Det betyder, at en uddannelse i Biotekbyen Kalundborg er lig med et solidt skridt på vejen mod en karriere i verdens førende biotek- og procesindustri.

Samarbejde og nærvær i fokus

Det stærke samarbejde mellem uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne i Biotekbyen sætter et positivt aftryk på byens uddannelser. Det gør det i form af bl.a. virksomhedsbesøg, projektsamarbejde, gæsteforelæsninger, mentorforløb og praktikperioder, som alt sammen er med til at knytte uddannelse og de studerende tættere på industrien og tættere på en potentiel kommende arbejdsplads.
I Kalundborg vil du opleve et helt særligt studiemiljø. I Biotekbyen kender vi hinanden. Vi hjælper hinanden. Og vi bekymrer os for hinanden. Du vil i det hele taget møde et studiemiljø, hvor du vil opleve tæt kontakt med medstuderende, med undervisere og med repræsentanter fra Biotekbyens virksomheder. Denne form for tværgående samarbejde og gennemgribende nærvær er en af de ting, der gør en uddannelse i Biotekbyen Kalundborg til noget særligt.

Hvad kan du blive i Biotekbyen?

Går du med tanker om en uddannelse og karriere inden for bioteknologi eller maskinteknologi? Måske proces- eller farmaoperatør? Eller hvad med maskinmester? Så bør du overveje Biotekbyen Kalundborg som det næste skridt på din karrierevej.
Kalundborg er både en biotekby og en spirende uddannelsesby med særligt fokus på bioteknologisk produktion og procesteknologi. Men listen er lang; du kan vælge mellem en bred palet af uddannelser i byen, og endnu flere er på vej.

Helix Lab – projektsamarbejde

Helix Lab is a research and education center, where MSc students from universities in Denmark and abroad will carry out their thesis work in collaboration with the biomanufacturing and process industry in Kalundborg. Helix Lab will provide leverage for developing Kalundborg bioindustry into an international cluster for industry 4.0 bioproduction and industrial sustainability.

helixlab.dk

Professionshøjskolen Absalon

På Absalons Campus Kalundborg kan du uddanne dig til diplomingeniør i bioteknologi, diplomingeniør i maskinteknologi eller bioanalytiker.

phabsalon.dk

Maskinmesterskolen København

Maskinmester i Region Sjælland – Maskinmesterskolen i København.
På Maskinmesterskolen er der fokus på arbejdet med energiløsninger og klimavenlig forsyning. På maskinmesteruddannelsen får du bred teknisk viden og tilegner dig mange kompetencer inden for kraftværker, fjernvarme, vindmøller, rensning af spildevand, offshore og søfart.

msk.dk

Kalundborg Gymnasium

 På Kalundborg Gymnasium kan du tage en STX med fokus på naturvidenskab, samfundsvidenskab, sprog eller kunst eller en HF med fokus på naturvidenskab eller kultur og samfund.

kalgym.dk

Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelse

Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelse er den største uddannelsesinstitution i Nordvestsjælland, som hvert år uddanner unge og ældre inden for mere end 30 forskellige uddannelser og kursustilbud. Uddannelsesinstitutionen har et tæt samarbejde med erhvervslivet for at sikre elever og kursister de bedste muligheder for at få lærepladser, praktikophold og arbejde. Nordvestsjællands Erhvervs- og Gymnasieuddannelse består af:

 • Processkolen | Kalundborg
  Processkolen har fokus på de uddannelser, som har med proces, lager og transport at gøre, og skolen i Kalundborg har flere store lagre og laboratorier, hvor du som elev kan boltre dig.
  eucnvs.dk/processkolen
 • EUC Nordvestsjælland | Holbæk, Audebo og Fårevejle
  eucnvs.dk
 • Allikelund Gymnasium | Kalundborg
  På Allikelund kan du tage 10. klasse, en erhvervsuddannelse (EUD) inden for detail, handel eller event, en HHX med fokus på innovation eller international økonomi, en HTX med fokus på biotek og matematik eller kommunikation, design og IT eller en EUX Business inden for enten kontor, finans, detail, handel eller event.
  allikelund.dk
 • Odsherreds Gymnasium | Asnæs
  odsherreds-gym.dk
 • Slotshaven Gymnasium | Holbæk
  slotshaven.dk

knowledge hub zealand

Knowledge Hub Zealand er skabt for at understøtte Region Sjællands virksomheder med vækst og viden. Vi har til huse i Biotekbyen Kalundborg, hvorfra vi samarbejder med andre nøgleaktører om at skabe et banebrydende center for udvikling af avanceret biotekproduktion, uddannelse og startups.

knowledgehubzealand.dk

Studiebolig

Kalundborg Kollegiet vil med sin centrale placering, sine studievenlige priser og nyistandsatte faciliteter danne en fantastisk om et studieliv i Biotekbyen.

kalundborgkollegiet.dk

Back To Top
X